11/10/2009

Trend: Atlas


I allas bokhyllor och inte minst på loppis och second hands finns mängder av atlas som ingen direkt har brytt sig om eller haft någon större användning för. Själv har jag alltid varit intesserad av geografi och tycker mycket om att bläddra i atlas. Nu ser jag mer och mer i inredningstidningar att atlas och kartor används i inredning.
Nu ska man leta upp dom de där atlas, gärna någon äldre (max 80-tal), riv ut sidor och rama in!
Det snyggaste är om man har en stor världskarta man kan sätta upp på en stor ensam vägg, gärna vintage! Själv har jag en gammal karta från 50-talet, men vet ännu inte vart jag ska hänga upp den...

Även stadskartor "är på kartan" just nu!
Kolla in IKEA's "BILD".

11/08/2009

Bildesign


Är också intresserad av bilar, men helt från ett ytligt perspektiv. Tycker ofta nya bilar har en rikigt tråkig design, som volvo och saab m.fl. Min favorit bil kommer ju givetvis från 60-talet - FIAT 500!

Uppmärksammade idag en concept bil som nog är den snyggaste nya bilen enligt mig. Den lilla elbilen från Honda - EV-N.
I dess utformning är den mycket lik min andra favoritbil!



EV-N är min nya älsklingsbil!

11/02/2009

Färg

Själv är jag just nu inne på dova färger a la tidigt 60-tal. Kolla in klippet från Hitchcockfilmen "Marnie" från 1964 (av någon anledning dubbad till italienska..). Få in alla färger från brunt, rött, grönt och grått, härligt dova färger!

Oktober Issues

Ännu en månad har gått och efter att kollat genom mina älskade inredningstidningar vill jag lysa på några favoriter som dykt upp på sidorna, lite inspiration men även på det som jag inte riktigt gillar...








Lampan denna månad tycker jag är Lampetta från Pulz. Design: Jesper K. Thomsen. Gillar tyngden och känns väldigt retro. Underpartiet som är liksom som ett "lock" går igen bland mina favoriter som är bl.a. Bumlingen.










Glaset är ju självklart inom Iittala familjen; ESSENCE av Alfredo Häberli. Serien har fått en ny medlem, ett Cocktail glas, men som jag mest skulle använda till skumpan. Känns lite 20-tals champagneglas över det. Gillar!!








Designern har ett tag varit Lisa Bengtsson. Hon är ständigt aktuell med sin vintage design på porslin och kuddar etc. Just nu designar hon för Indiska och även för Moderna museet med brickan "Lisa Lisa" en tolknig av Dalí. Fått mycket inspiration från hennes taktapet "Edith"!











Materialet denna månad har varit mycket mattor. Om vi börjar med mattan som just golvprydnad så vill jag uppmärksamma Maria Holmer Dahlgrens New York för A-Carpet, riktigt snygg och grafisk. Hon har även gjort andra snygga mattor! (På bilden en bricka med tryck "London" av Maria).
Tidnigarna har även uppmärksammat Märta Måås-Fjätterström, en klassisk designer inom just mattor. Hennes mattor finns just nu på utsällning på Liljevalchs.
Man ser mer och mer kuddar i "mattmönster". Där får man kolla in Maria Westerberg, som även hon designar för Indiska.



Gillar inte...
IKEAs julsortiment! Rött, vitt och grönt, trååååkigt..