9/24/2009

September Issues

Vad har då alla magasin denna månad tjôtat om på sina sidor? Staplar upp det hela i olika kategorier; Porslinet/glaset, belysningen, möbeln, designern, tyget/mönstret o färgen/materialet.

PORSLINET:
Måste ju vara Hanna Wernings nya servis "Kulinara" för Rörstrand. Visst påminner det lite om Stig Lindbegs design? Jag har inte riktigt tyckt om Hanna Wernings lite för simpla och kommersiella design, men detta tycker jag om! Framtida klassiker?



>> rörstrand - kulinara


BELYSNINGEN:
Lampor är en av mina svagheter. Men man kan inte få för mycket av dem, eller av ljus. "Le Soleil" är lampan som dykt upp lite här och var. Först dök den upp på Milanomässan tidigare i år. Dock kommer den nog aldrig dyka upp hemma hos mig, inte för att den är ful (den är underbar!), utan för den kommer nog få sig en saftig prislapp. Designad av Vincente García Jiménez för Foscarini.



>> foscarini - le soleil


MÖBELN:
IKEA kom ju inte för så länge sedan ut med sin katalog för 2010, inte lika tråkig som förra som tur va. Där dök den härliga retro mondul soffan "Rörberg" upp. En flört med 60-70-talet. Perfekt i tiden och en perfekt prislapp! (En soffa som kommer hittas i många studenhem framöver?) Design: Ulf Quensel.



>> ikea - rörberg


DESIGNERN:
Ingen har väl missat att filmen om Coco Chanel haft premiär i månaden? Hon har även getts plats åt i olika medier, även i inredningsmagasinen. Själv såg jag filmen här om dagen. Trots att jag har ett sånt ointresse för kläder så blir man så fascinerad av Coco som människa. Och visst har hon en underbar stil!




TYGET/MÖNSTRET:
Tygernas och mönsternas härskare är väl ändå Marimekko?! Ständigt aktuella med nya och nygamla tyger, mönster och talangfulla designers. Marimekko har nu även lanserat en servis som är dekorerad med mönster av Maija Louekari. Hennes tyg "Trådgårdsmästarens bästa" är nog den finaste just nu! Finsk design är den bästa!




FÄRGEN/MATERIALET:
Orange är färgen just nu! Själv avänder jag den allt mer som accentfärg i min inredning. Bl.a. en ruffsig kudde från Hemtex.



OCH SÅ...
Residence kom ut med ett prima september nummer, hade nästan tappat hoppet om denna härliga pretto tidning. Jag sa till mig själv; "Ett skolådehus till och jag slutar läsa..."

Slutligen vill jag bara nämna att minimalism är ständigt överskattat!